Inštrukcie v textovej podobe 
                      Tvorba Jastraba sa skladá z troch za sebou  nasledujúcich postupov:
                      1. Skladanie štvorca.
                      
                          1-1.Vezmite si čistý biely papier formátu A4.
                              1-2. Skráťte jeho dlhší rozmer tak, aby mal tvar štvorca.
                              1-3. Zložte papier na polovicu po diagonále do tvaru  trojuholníka.
                              1-4. Tento krok zopakujte ešte raz a zložte papier na ešte  menší trojuholník.
                              1-5. Zložený papier rozložte. Na papieri bude znázornené pohnutie  v tvare „X“.
                              1-6. Papier zložte na polovicu a potom ešte raz na  polovicu.
                              1-7. Nakoniec papier opäť rozložte a vezmite rohy troch strán  a prehneme ich skladaním, tak aby vznikol tvar štvorca.
                      
                      2. Vtáči základ - začnite zo zloženého  štvorca.
                      
                          2-1. Vytvorte hrany ohnutím dvoch vrstiev papiera na štvorci  podľa naznačenej diagonály 
                              2-2. Časť štvorca vytiahnite hore smerom od vás.
                              2-3. Tento istý postup vytvorenia hrany zopakujte aj na  spodnej časti štvorcového základu.
                              2-4. Vznikne vám vtáčí základ v tvare kosoštvorca.
                              2-5. Potom horne cípy preložte dole do tvaru šarkana.
                      
                      
                            3. Jastrab - vychádzajte  v tomto kroku z tvaru vtáčieho základu.
                      
                          3-1. Spodný cíp prehnite hore.
                              3-2. Podľa diagonál ohnite boky do stredu. 
                              3-3. Krok 13 a 14 zopakujte aj na zadnej strane  vtáčieho základu.
                              3-4. Dolnú časť zložených cípov prelomte nahor aby vznikol  krk a chvost.
                              3-5. Nakoniec ohnite hlávku a celý tvar mierne nafúknite  aby dostal objem.
                              3-6. Rozložte jastrabovi krídla a je hotový. 
                        - klikni - návrat hore - NÁVOD -